0
Shopping Cart

item - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Welkom bij Bootland!

026 3639961
| Bel ons: Maandag - Vrijdag | 9:00 - 17:00 |

Walstroom galvanische isolator Zincsaver

Meer afbeeldingen

Walstroom galvanische isolator Zincsaver

SKU:634105

Schrijf de eerste review over dit product

€ 160,00
Het probleem:
Walstroom kan schepen ernstige schade toebrengen. Dit is te voorkomen door een galvanische isolator aan boord te monteren. Volgens CE voorschriften zoals EN ISO 13297 dient de randaarde draad van de walstroom aansluiting op de steiger verbonden te zijn aan de aarde van het schip die ook aangesloten is op de romp, anodes, tanks, motoren, schroefas en schroef, roer, huiddoorvoeren, etc. Op deze manier wordt de inschakeling van de aardlekschakelaar bij een kortsluiting in het 230 V systeem verzekerd, voor de veiligheid van mensen aan boord. Het nadeel hiervan is dat elektrisch gezien de boot verbonden is aan alle andere boten in de haven en iedere metalen constructie in de omgeving. Elektrisch gezien zijn ze één geheel. Het gevolg: ieder aardprobleem op een boot of op de wal zal de metalen delen en anodes op uw boot die in contact met water staan, snel doen aanvreten en laten vergaan .

De oplossing:
De truc is om de verbinding met de aarde van de wal te laten bestaan, maar toch de verbinding met de kwestbare delen van het schip te verbreken. De Zincsaver zorgt voor een goede aardeverbinding met de wal, maar voorkomt lekstromen van het schip die terug kunnen lopen.
Het probleem: Walstroom kan schepen ernstige schade toebrengen. Dit is te voorkomen door een galvanische isolator aan boord te monteren. Volgens CE voorschriften zoals EN ISO 13297 dient de randaarde draad van de walstroom aansluiting op de steiger verbonden te zijn aan de aarde van het schip die ook aangesloten is op de romp, anodes, tanks, motoren, schroefas en schroef, roer, huiddoorvoeren, etc. Op deze manier wordt de inschakeling van de aardlekschakelaar bij een kortsluiting in het 230 V systeem verzekerd, voor de veiligheid van mensen aan boord. Het nadeel hiervan is dat elektrisch gezien de boot verbonden is aan alle andere boten in de haven en iedere metalen constructie in de omgeving. Elektrisch gezien zijn ze één geheel. Het gevolg: ieder aardprobleem op een boot of op de wal zal de metalen delen en anodes op uw boot die in contact met water staan, snel doen aanvreten en laten vergaan . De oplossing: De truc is om de verbinding met de aarde van de wal te laten bestaan, maar toch de verbinding met de kwestbare delen van het schip te verbreken. De Zincsaver zorgt voor een goede aardeverbinding met de wal, maar voorkomt lekstromen van het schip die terug kunnen lopen.

Klantenreviews

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren