0
Shopping Cart

item - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Welkom bij Bootland!

026 3639961
| Bel ons: Maandag - Vrijdag | 9:00 - 17:00 |

Vlag provincie Overijssel

Meer afbeeldingen

Vlag provincie Overijssel

SKU:SKU2640

Schrijf de eerste review over dit product

€ 7,95
De vlag van Overijssel bestaat uit vijf horizontale banen in de kleuren (vanaf boven) rood, geel, blauw, geel en rood, waarbij de blauwe baan golvend is. De Gedeputeerde Staten van Overijssel namen de vlag op 21 juli 1948 aan, waarna de vlag op 20 augustus dat jaar in gebruik werd genomen.

De gele en rode strepen, dienen de historische band van de provincie met Holland uit te beelden. Rood en geel zijn namelijk de kleuren van het wapen van Holland en zijn als zodanig ook te zien in de vlag van Zuid-Holland en (vergezeld door blauw) in die van Noord-Holland.

De golvende blauwe baan in de Overijsselse vlag symboliseert de rivier de IJssel.

Verkrijgbaar in 2 verschillende maten.

* Verplichte velden

€ 7,95
De vlag van Overijssel bestaat uit vijf horizontale banen in de kleuren (vanaf boven) rood, geel, blauw, geel en rood, waarbij de blauwe baan golvend is. De Gedeputeerde Staten van Overijssel namen de vlag op 21 juli 1948 aan, waarna de vlag op 20 augustus dat jaar in gebruik werd genomen. De gele en rode strepen, dienen de historische band van de provincie met Holland uit te beelden. Rood en geel zijn namelijk de kleuren van het wapen van Holland en zijn als zodanig ook te zien in de vlag van Zuid-Holland en (vergezeld door blauw) in die van Noord-Holland. De golvende blauwe baan in de Overijsselse vlag symboliseert de rivier de IJssel. Verkrijgbaar in 2 verschillende maten.

Klantenreviews

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren