0
Shopping Cart

item - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Welkom bij Bootland!

026 3639961
| Bel ons: Maandag - Vrijdag | 9:00 - 17:00 |

Vlag provincie Gelderland

Meer afbeeldingen

Vlag provincie Gelderland

SKU:SKU2641

Schrijf de eerste review over dit product

€ 8,95
De vlag van Gelderland is een horizontale driekleur in de kleuren (vanaf boven) blauw, geel en zwart. De vlag werd op 15 april 1953 door Provinciale Staten vastgesteld.

De drie kleuren zijn afgeleid van het wapen van Gelderland. Dit wapen toont een schild dat wordt gedragen door twee leeuwen. De linkerhelft van het schild toont de gouden leeuw die in een latere versie van het wapen van het Hertogdom Gelre op een blauw schild stond. De rechterhelft bevat de zwarte leeuw van Gulik, die sinds de 14e eeuw ook deel uit maakt van het Gelderse wapen, omdat de hertogen van Gulik het gezag over Gelre verkregen. Deze leeuw wordt op een gouden achtergrond weergegeven. De drie kleuren blauw, goud (geel) en zwart staan dus centraal in het Gelderse wapen en zijn daarom de Gelderse kleuren.

Verkrijgbaar in 2 verschillende maten.

* Verplichte velden

€ 8,95
De vlag van Gelderland is een horizontale driekleur in de kleuren (vanaf boven) blauw, geel en zwart. De vlag werd op 15 april 1953 door Provinciale Staten vastgesteld. De drie kleuren zijn afgeleid van het wapen van Gelderland. Dit wapen toont een schild dat wordt gedragen door twee leeuwen. De linkerhelft van het schild toont de gouden leeuw die in een latere versie van het wapen van het Hertogdom Gelre op een blauw schild stond. De rechterhelft bevat de zwarte leeuw van Gulik, die sinds de 14e eeuw ook deel uit maakt van het Gelderse wapen, omdat de hertogen van Gulik het gezag over Gelre verkregen. Deze leeuw wordt op een gouden achtergrond weergegeven. De drie kleuren blauw, goud (geel) en zwart staan dus centraal in het Gelderse wapen en zijn daarom de Gelderse kleuren. Verkrijgbaar in 2 verschillende maten.

Klantenreviews

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren