0
Shopping Cart

item - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Welkom bij Bootland!

026 3639961
| Bel ons: Maandag - Vrijdag | 9:00 - 17:00 |

Vlag provincie Drenthe

Meer afbeeldingen

Vlag provincie Drenthe

SKU:SKU2639

Schrijf de eerste review over dit product

€ 7,95
De vlag van Drenthe is vastgesteld op 19 februari 1947. Daarmee had Drenthe als eerste Nederlandse provincie een officiële provincievlag.
De kleuren

De kleuren van de vlag, wit en rood, zijn de traditionele Saksische kleuren en tevens die van het aartsbisdom Utrecht. Daar berustte lange tijd het bestuur van Drenthe toen het gebied nog deel uitmaakte van het Oversticht.[2]
De sterren

De zes sterren symboliseren de zes dingspellen Zuidenveld, Oostermoer, Noordenveld, Rolde, Beilen en Diever.[2] Tevens is dit een verwijzing naar de Ster van Bethlehem. In het wapen van Drenthe wordt namelijk Maria afgebeeld.[1]
De toren

De toren verwijst naar het Kasteel van Coevorden van waaruit de burggraven van Coevorden namens de bisschop van Utrecht de wet handhaafden. Later werd dit gedaan door drosten die namens de aartsbisschop regeerden.[2] De kleur zwart is gekozen uit esthetische overwegingen; de kleur contrasteert goed met de witte achtergrond.


Verkrijgbaar in 2 verschillende maten.

* Verplichte velden

€ 7,95
De vlag van Drenthe is vastgesteld op 19 februari 1947. Daarmee had Drenthe als eerste Nederlandse provincie een officiële provincievlag. De kleuren De kleuren van de vlag, wit en rood, zijn de traditionele Saksische kleuren en tevens die van het aartsbisdom Utrecht. Daar berustte lange tijd het bestuur van Drenthe toen het gebied nog deel uitmaakte van het Oversticht. De sterren De zes sterren symboliseren de zes dingspellen Zuidenveld, Oostermoer, Noordenveld, Rolde, Beilen en Diever. Tevens is dit een verwijzing naar de Ster van Bethlehem. In het wapen van Drenthe wordt namelijk Maria afgebeeld. De toren De toren verwijst naar het Kasteel van Coevorden van waaruit de burggraven van Coevorden namens de bisschop van Utrecht de wet handhaafden. Later werd dit gedaan door drosten die namens de aartsbisschop regeerden. De kleur zwart is gekozen uit esthetische overwegingen; de kleur contrasteert goed met de witte achtergrond. Verkrijgbaar in 2 verschillende maten.

Klantenreviews

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren