0
Shopping Cart

item - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Welkom bij Bootland!

026 3639961
| Bel ons: Maandag - Vrijdag | 9:00 - 17:00 |

Leidraad voor marifonie

Meer afbeeldingen

Leidraad voor marifonie

SKU:6800101

Schrijf de eerste review over dit product

€ 16,50
Aan boord van een pleziervaartuig met marifoon moet ten minste een persoon aanwezig zijn met een certificaat voor het bedienen van een marifoon.
Voor de scheepvaart op zee bestaat een nieuw veiligheidssysteem, het Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS).Voor jachten is de volledige invoering van dit systeem uitgesteld tot 2005.
In samenhang met het GMDSS bestaat voor de marifoon de volgende certificaatindeling:
- BASISCERTIFICAAT
Heeft u een standaard marifoon aan boord met een hoog zendvermogen (25W) op de kanalen voor openbaar verkeer en noodkanaal 16 en met automatisch laag zendvermogen (1W) op de overige kanalen, dan is een Basiscertificaat voldoende.
- GMDSS-MODULE
Dit is een aanvullend examen op het Basiscertificaat om het Marcom-B certificaat te krijgen.
- MARCOM-B CERTIFICAAT
Dit certificaat heeft u nodig als u een zeevaartmarifoon aan boord heeft met alle kanalen op hoog zendvermogen en als u moderne (nood)apparatuur aan boord heeft, zoals Epirb, SART en DSC.
- MARCOM-A CERTIFICAAT
Houders van dit certificaat mogen alle radio-installaties aan boord bedienen (marifoon, middengolf, korte golf, satelliet).
Dit boek geeft de complete stof voor Nederland en België voor het Basiscertificaat (standaard marifoon) en de GMDSS module B /Marcom-B (zeevaartmarifoon), inclusief de woordenlijst nautisch Engels voor de radiocommunicatie op open zee.
Alleen voor Marcom-A heeft u nog aanvullende informatie nodig.
Auteur: Richard Vooren
Uitgever: Het Goede Boek
Bladzijden: 128, paperback
Illustraties: ja, tekeningen met steunkleur (Pieter Berkel)
Formaat: 15 x 22 cm.
Aan boord van een pleziervaartuig met marifoon moet ten minste een persoon aanwezig zijn met een certificaat voor het bedienen van een marifoon. Voor de scheepvaart op zee bestaat een nieuw veiligheidssysteem, het Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS).Voor jachten is de volledige invoering van dit systeem uitgesteld tot 2005. In samenhang met het GMDSS bestaat voor de marifoon de volgende certificaatindeling: - BASISCERTIFICAAT Heeft u een standaard marifoon aan boord met een hoog zendvermogen (25W) op de kanalen voor openbaar verkeer en noodkanaal 16 en met automatisch laag zendvermogen (1W) op de overige kanalen, dan is een Basiscertificaat voldoende. - GMDSS-MODULE Dit is een aanvullend examen op het Basiscertificaat om het Marcom-B certificaat te krijgen. - MARCOM-B CERTIFICAAT Dit certificaat heeft u nodig als u een zeevaartmarifoon aan boord heeft met alle kanalen op hoog zendvermogen en als u moderne (nood)apparatuur aan boord heeft, zoals Epirb, SART en DSC. - MARCOM-A CERTIFICAAT Houders van dit certificaat mogen alle radio-installaties aan boord bedienen (marifoon, middengolf, korte golf, satelliet). Dit boek geeft de complete stof voor Nederland en België voor het Basiscertificaat (standaard marifoon) en de GMDSS module B /Marcom-B (zeevaartmarifoon), inclusief de woordenlijst nautisch Engels voor de radiocommunicatie op open zee. Alleen voor Marcom-A heeft u nog aanvullende informatie nodig. Auteur: Richard Vooren Uitgever: Het Goede Boek Bladzijden: 128, paperback Illustraties: ja, tekeningen met steunkleur (Pieter Berkel) Formaat: 15 x 22 cm.

Extra informatie

Fabrikant Nee
Leverancier datema/topmarine
EAN/Barcode N/B

Klantenreviews

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.