Verzendkosten NL €6,95 & BE €9,95

Verzendkosten NL €6,95 & BE €9,95 |

  • Bootland Watersport de online winkel voor uw watersportplezier

Vanaf € 2.395,00


Evenals de MultiPlus is de Victron Quattro een omvormer en lader ineen. Daarnaast beschikt de Quattro over twee AC-ingangen en maakt automatisch verbinding met de actieve bron. De vele eigenschappen bestaan uit een zuivere sinusgolfomvormer, adaptief opladen, hybride PowerAssist-technologie en meerdere systeemintegratiefuncties, zoals drie- of eenfasebesturing en parallelle besturing.

Twee AC-ingangen met geïntegreerde omschakelaar
De Victron Quattro kan worden aangesloten op twee onafhankelijke AC-bronnen, bijvoorbeeld het elektriciteitsnet en een aggregaat, of twee aggregaten. De Victron Quattro schakelt automatisch over naar de actieve bron.

Twee AC-uitgangen
De hoofduitgang heeft een onderbrekingsvrije functionaliteit. De Victron Quattro neemt de voeding van de aangesloten belastingen over in het geval van stroomuitval of als de wal-/aggregaatstroom wordt onderbroken. Dit gaat zo snel (in minder dan 20 milliseconden) dat computers en andere elektronische apparaten ongestoord kunnen blijven functioneren.
De tweede uitgang wordt alleen actief als er wisselspanning beschikbaar is bij één van de ingangen van de Quattro. Belastingen die de accu niet mogen ontladen, zoals een boiler, kunnen op deze uitgang worden aangesloten.

Nagenoeg onbegrensd vermogen dankzij parallelschakeling
Tot 6 Victron Quattro-units kunnen parallel worden geschakeld. Zo kan met zes 48/10000/140 eenheden bijvoorbeeld een uitgangsvermogen van 48kW / 60kVA met 840A laadvermogen worden bereikt.

Drie-faseschakeling
Drie eenheden kunnen worden geconfigureerd voor drie-fase uitgang. Maar dat is nog niet alles: tot 6 sets van drie eenheden kunnen parallel worden geschakeld voor een omvormervermogen van 144kW / 180kVA en een laadcapaciteit van meer dan 2500A.

PowerControl - Maximaal benutten van beperkte aggregaat-, wal- of netstroom
De Victron Quattro is een zeer krachtige acculader. Dat betekent een zware belasting voor de aggregaat- of walaansluiting (tot 16A per 5kVA Quattro bij 230VAC). Voor elke AC-ingang kan een stroomlimiet worden ingesteld. De Quattro houdt dan rekening met andere stroomverbruikers en gebruikt voor het laden alleen de stroom die nog ‘over’ is, zodat de aggregaat- of walaansluiting niet overbelast raakt.

PowerAssist - Doe meer met aggregaat- of walstroom
Deze functie voegt nog een extra dimensie toe aan het principe PowerControl doordat de Quattro de capaciteit van de alternatieve bron aanvult. Waar piekstroom vaak maar kortstondig nodig is, zorgt de Quattro ervoor dat onvoldoende net- of aggregaatstroom onmiddellijk wordt gecompenseerd met stroom van de accu. Als de belasting afneemt, wordt de reservestroom gebruikt om de accu weer op te laden.


Unieke productcode (UPC)QUA123020010L
ProducttypeC2c_leverancier_ean-barcode
Categorieën Omvormer/acculaders, Omvormers / Laders 12 Volt
Prijs (excl. btw)€ 1.979,34
Prijs (incl. btw)€ 2.395,00
BTW hoog (21%)€ 415,66